WOCLINKINTROWOC | World Orienteering Championships
WOCLINKINTROWTOC | World Trail Orienteering Championships
WOCLINKINTROROC | Rocky Orienteering Circus
stromstadk banner tanumk banner oringen banner woc

Resa under VM-veckan 

Res runt i VM-området under WOC-veckan med Västtrafik. Västtrafik driver all kollektivtrafik i Bohuslän och hela Västra Götaland och med en västtrafikbiljett kan du åka såväl buss som tåg men också båt. Västtrafiks linjer rör sig hela dagarna i VM-området vilket gör det lätt för er att åka på dagsturer utan att behöva tänka på parkeringar och p-avgifter.

Det går att köpa biljetter för Västtrafiksfärdmedel såväl i butik som i mobilen. För att köpa med telefonen behöver du ladda ner deras app "Västtrafik ToGo". I appen kan du enkelt söka efter passande turer till ditt ändamål, se olika avgångstider och såklart betala din biljett. Biljettens minsta livslängd är 90min och under dessa minuter får du resa hur mycket du vill. 

För dig som vill köpa biljetter i butik rekomenderar vi att du köper ett "västtrafikkort". Kortet kostar 50kr och sedan får du "ladda" det med pengar att åka för (minst 100kr). Kortet registrerar ni sedan i en kortläsare på bussen/tåget/båten och er resa är betald. Kortet är inte personligt utan kan användas av flera personer.

Kortet kan köpas i flera olika butiker.
Strömstad: Coop Forum, Oslovägen 1, Pressbyrån, Södra hamngatan.
Tanumshede: Coop Extra, Tanums Shoppingcenter, ICA Supermarket Hedemyrs. 
Fjällbacka: Coop Konsum Jasminvägen 2, 
Grebbestad: Coop Konsum, Nedre Långgatan.

Vad gäller andra kommuner se länken till Västtrafik nedan. Korten kan laddas fortlöpande på försäljningsställena och på bussar, tåg.

Ni kan läsa mer om Västtrafik via länken: https://www.vasttrafik.se/ och ta hjälp av Reseplaneraren när ni ska planera era resor.